Saltar al contenido

Cuba

Amb guia

Avió

00/04/2024
-14 dies-

Properament

Itinerari provisional

Cuba posseeix una màgia indefinible. Deteriorada, majestuosa i vibrant, recórrer aquesta illa és una aventura excitant que mai viuràs sol, perquè l’hospitalitat cubana t’acompanyarà allà on vagis. És un país de contradiccions amb un passat polític singular, amb pintorescs carrers on encara són visibles els vestigis de la Revolució Cubana. Els seus paisatges de serralades, platges de sorra blanca gairebé verges i ciutats colonials la fan única entre totes les illes del Carib. Descobrirem Santiago de Cuba, una ciutat amb un fort component afro-caribeny i bressol del son cubà. Visitarem Camagüey, coneguda com la ciutat de les tines; Trinidad, un vertader tresor on el passat colonial de l’illa és visible a cada cantonada; i Cienfuegos, famosa per la seva badia i port. Ens endinsarem a la natura a Topes de Collantes, Viñales i a Cayo Santa Maria. I arribem a l’Havana, una ciutat decadent que sembla aturada en el temps on destaca el seu casc antic, La Habana Vieja, i el seu famós malecón. Durant el viatge, tindrem l’oportunitat de conèixer el dia a dia dels cubans visitant projectes locals, pescadors, pagesos i petits restaurants. Vine a descobrir l’autèntica Cuba!

DIA 1
Barcelona – Madrid – Santiago de Cuba

Presentació als mostradors de facturació d’Iberia de la T1 de l’aeroport de Barcelona. Sortida en el vol E9827 en direcció Santiago de Cuba (via Madrid). Arribada a Santiago, tràmits migratoris i trasllat a l’Hotel Imperial 4* o similar. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 2
Santiago de Cuba

Esmorzar a l’hotel. Dia per conèixer la primera capital de Cuba. Ciutat impregnada d’història, música i bressol de la Revolució Cubana. Visitarem la bodega de Rom Caney, on degustarem aquesta famosa beguda. En acabar, anirem al Castell de Sant Pere de la Roca més conegut com “el Morro”, Patrimoni de la Humanitat. Des d’allà gaudirem de les extraordinàries vistes de la badia de Santiago, on més tard ens embarcarem fins arribar a Cayo Granma. Dinar en un restaurant. A la tarda, veurem el canvi de guarda al cementiri de Santa Efigènia, lloc on es troben importants sepulcres de la història cubana com José Martí, Emilio Bacardí i Fidel Castro. També veurem l’exterior de la Caserna Moncada i passejarem pel casc històric de la ciutat i el Parc Céspedes. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’hotel.

DIA 3
Santiago de Cuba – Bayamo – Camagüey

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, marxarem cap a la Basílica de la Caridad del Cobre, patrona de Cuba, el lloc religiós més venerat de tota l’illa. Visitarem la basílica sempre plena de feligresos. En acabar, seguirem cap a Bayamo, una de les viles més antigues de l’illa i on va començar el 1868 les lluites per la Independència Cubana. Dinar en un restaurant. A la tarda, continuarem la nostra ruta fins a Camagüey. Allotjament a l’Hotel E Santa Maria 4* o similar. Sopar en un restaurant i passeig pels diferents bars nocturns per viure l’ambient cubà.

DIA 4
Camagüey

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem tot el dia a conèixer aquesta població de gran creixement econòmic en el segle XVII gràcies a la producció de canya de sucre. La característica més important d’aquest ciutat és el traçat dels seus carrers en forma de laberint, com si d’una població marroquina es tractés. Segons la llegenda, el motiu d’aquests carrers estrets i amagats era per confondre i alhora protegir als habitants contra els atacs dels pirates. Recorrerem els punts més importants de Camagüey. Dinar en un restaurant. A la tarda, visitarem el Ballet Clàssic de la ciutat i disposarem de temps per passejar pels seus carrers. Sopar en un restaurant i allotjament a l’hotel.

DIA 5

Camagüey – Sancti Spiritus – Trinidad

Esmorzar a l’hotel. Dia de ruta cap a la ciutat de Trinidad. A mig camí, visitarem la ciutat colonial de Sancti Spíritus i la seva Església de la Santíssima Trinitat del segle XIX, un dels temples més grans de Cuba. Dinar en un restaurant. A la tarda, arribarem a Trinidad. Allotjament a l’Hotel Mystique la Popa 4* o similar.

DIA 6
Trinidad

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí coneixerem Trinidad, una de les ciutats colonials més boniques i autèntiques de Cuba. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1988, és la tercera població més antiga de l’illa. Actualment, és una ciutat-museu per la seva arquitectura colonial dels segles XVIII i XIX. Carrers estrets i empedrats, cases colonials restaurades amb esplèndids patis, majestuoses esglésies i places, configuren el casc antic de Trinidad. Caminar pels seus carrers és sentir l’autèntic esperit cubà. Visitarem el seu centre històric, la Casa Museo 1514, la Casa del Alfarero, la plaça Major i el barri del Calvari. La nostre ruta també inclou una parada a La Canchánchara, amb degustació d’una beguda típica. En acabar, anirem al mirador del Valle de los Ingenios per gaudir de les vistes del Valle de San Luis, les muntanyes del Escambray i del mar Carib. Dinar en una restaurant al Valle de los Ingenios. A la tarda, visita de la Hacienda Manaca-Iznaga, antiga plantació dedicada a la canya de sucre on podrem veure els vestigis de la torre de vigia des d’on controlaven el treball de jornalers i esclaus. Retorn a Trinidad. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 7
Trinidad – Topes de Collantes – Trinidad

Esmorzar a l’hotel. Avui, marxarem amb jeeps per conèixer el Parc Natural de Topes de Collantes, a les muntanyes del Escambrey, àrea protegida de gran bellesa i valor botànic. Aquests paratges van servir de refugi a les tropes de Che Guevara. Veurem el boscos endèmics de pi, bambú i eucaliptus, així com les plantacions de cafè. Caminarem pel sender Centinelas del Río Melodioso fins a les piscines naturals i Salt d’aigua El Rocío, on ens podrem banyar. Dinar en un restaurant de cuina criolla. A la tarda, retorn a Trinidad. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 8
Trinidad – Santa Clara – Remedios – Cayo Santa Maria

Esmorzar a l’hotel. Ruta cap a Santa Clara, anomenada la “Ciutat Lliberal“ per la seva participació en la lluita per la Independència durant la guerra dels deu anys i també en la Revolució Cubana. Les tropes del comandant Che Guevara van conquerir la ciutat el desembre de 1958 en l’anomenada Batalla de Santa Clara. Disposarem d’un temps per veure els racons més emblemàtics d’aquest passat militar i continuarem cap a Remedios. Dinar en un restaurant. A la tarda, arribada a Cayo Santa Maria. Sopar i allotjament a l’Hotel Royalton Cayo Santa Maria 5* o similar.

DIA 9
Cayo Santa Maria

Pensió completa a l’hotel. Dia de relax per gaudir de les aigües paradisíaques del Carib i de les instal·lacions de l’hotel.

DIA 10
Cayo Santa Maria – Cienfuegos – L’Havana

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Cienfuegos, la Perla del Sud. Fundada per un emigrant francès, Luis D’Clouet, el seu nucli urbà està ple façanes clàssiques que recorden a la França del segle XIX. La seva bellesa ha captivat a viatgers d’arreu del món per la seva barreja d’esperit francès en terra cubana. Ciutat oberta al mar, la seva badia natural és la més gran de l’illa. Visitarem la ciutat i, en acabar, ens embarcarem per descobrir aquesta badia amb les seves petites illes fins el nucli del Castillo de Jagua. Dinar en un restaurant. Retorn a Cienfuegos i continuació a l’Havana. Allotjament a l’Hotel Palacio de los Corredores 5* o similar. Sopar en un restaurant.

DIA 11
L’Havana

Esmorzar a l’hotel. Avui, dedicarem tot el dia a conèixer la capital del país amb un recorregut panoràmic amb cotxes antics. Passarem pel malecón cap al túnel de la badia de l’Havana, pararem al mirador del Parc Històric Militar Morro Cabañas per fer les obligades fotos i continuarem cap al centre pel Centre Històric de la Habana Vieja per fer un recorregut a peu: veurem la Plaça d’Armes, l’exterior del Templet i del museu dels Capitans Generals, la Plaça de la Catedral i l’hotel Ambos Mundos. Descans a la Bodeguita del Medio i El Floridita per degustar un mojito o un daiquiri. Continuarem cap al Capitoli, Passeig del Prado, Parc Central, Gran Teatre de l’Havana i la Plaça de la Revolució. Dinar en un restaurant. A la tarda, continuarem el recorregut veient els exteriors de la Universitat de l’Havana, escalinata i Alma Mater, La Rampa, gelateria Coppelia, el cinema Yara i l’hotel Habana Libre. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’hotel.

DIA 12
L’Havana – Viñales

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap al Parc Nacional de Viñales, a la part més occidental de l’illa. Amb cotxes buggy travessarem finques i boscos d’aquest paratge natural. Visitarem el Mural de la Prehistòria, obra pictòrica que representa l’evolució geològica i biològica de la zona, considerada la més antiga de Cuba. Continuarem cap al Valle de Dos Hermanas i el Mirador del Valle de la Penitencia. També anirem a una finca productora de fruites i verdures on ens oferiran sucs de fruita natural. Continuarem per camins de muntanya fins la Cooperativa República de Chile, on ens explicaran el seu projecte agropecuari. Dinar de cuina criolla en un restaurant. A la tarda, seguirem el nostre recorregut fins a la població de Viñales. Trasllat a l’Hotel E Central 3* o similar. Sopar en un restaurant.

DIA 13
Viñales – L’Havana – Madrid

Esmorzar a l’hotel.Sortida cap a L’Havana. Temps per fer un tomb i acomiadar-nos de la ciutat. Dinar en un restaurant abans de dirigir-nos a l’aeroport. Sortida a les 22.00 hores. Nit a l’avió.

DIA 14
Madrid – Barcelona

Arribada a l’aeroport de Madrid i connexió amb el vol IB3022 en direcció Barcelona de les 17.30 hores. Arribada prevista a la T1 de l’aeroport de Barcelona a les 18.50 hores. Recollida d’equipatges i fi dels nostres serveis

Horaris, allotjament i itinerari definitius a la documentació de viatge.

Serveis

Bitllets d’aviò

Visat

Assegurança ampliada

Pensió completa

Visites definides a l’itinerari

Acompanyant de Promoviatges i guia

Allotjament

No inclosos

Begudes als àpats

Extres de caràcter personal, propines i impost sortida Japó

Serveis no esmentats com a inclosos

X€

Preu total

Preu base per persona en habitació doble

+X€ taxes aèries

-X€

Compra anticipada

Descompte aplicable a quan es contracta el viatge com a mínim 60 dies abans de la sortida.

-X€

Pagament total

Descompte aplicable si quan es contracta el viatge dins del termini de compra anticipada i es fa el pagament total de l’import.

-25€

Fidelitat

Descompte de 25€ al comprar el teu tercer viatge del catàleg exclusiu de Promoviatges, acumulable a totes les promocions.

TERMES I CONDICIONS

Suplement habitació individual +X€.

Assegurança d’anul·lació i ampliació cobertures d’assistència +X€.

Taxes aèries a reconfirmar 30 dies abans de la sortida.

Condicions garantides amb una participació mínima de 15 persones.

Reserves forma de pagament: Pagament d’un 25% del total com a dipòsit. El pagament de la resta caldrà fer-lo 40 dies abans de la sortida. Els viatgers que s’acullin al descompte de pagament total, disposaran de 3 dies laborables per a realitzar-lo, des de la formalització de la reserva anticipada.

Passaport amb vigència 6 mesos. El nom i cognoms de la reserva han de coincidir amb els del passaport.

Podeu veure les condicions generals completes en el següent link: Condicions Generals.

Dates i llocs de recollida

DATES DE SORTIDA

00/04/2024

PUNTS DE RECOLLIDA

Aquest viatge no té servei de recollida

Per a més informació