Saltar al contenido

Gers, terra de mosqueters

Amb guia

Autocar

11/05/24
-5 dies-

Des de 985€

Itinerari

El Gers és el cor mosqueter de la Gascunya, una regió de paisatges suaus i poblets medievals classificats entre els més bonics de França, anomenada la Toscana francesa. Situada al sud de França, aquesta regió aïllada i  autèntica ens ofereix llocs tan emblemàtics com Lectoure, farcida de palauts i torres; la col·legiata històrica de La Romieu, lloc de pas de pelegrins; la vil·la episcopal de Condom on destaca el claustre de la seva catedral i Auch, la capital de la regió. Descobreix el patrimoni de la terra de D’Artagnan i el licor d’Armagac.

DIA 1
Punts d’origen – Auch

Sortida a primera hora del matí des dels nostres punts d’origen en direcció al Gers, terra de mosqueters on vibra el record de d’Artagnan. Dinar. Visitarem el centre històric d’Auch, capital de la Gascunya, que captiva pel seu ambient i ric patrimoni i domina la vall del Gers des del cim d’un turó. Passejarem pels seus carrerons pintorescs amb cases antigues i d’entramats aparents, portes medievals, etc. Destaquem els seus monuments principals, com són la Catedral de Sainte-Marie i l’Escala Monumental amb l’estàtua de d’Artagnan. La Catedral va ser edificada entre els segles XV i XVII, i està inscrita al Patrimoni Mundial de la UNESCO com etapa principal dins dels Camins de Sant Jaume. Un cop passat el portal de la seva bella façana renaixentista, podrem descobrir obres mestres del segle XVI, com són les vidrieres de l’artista gascó Arnaud de Moles o les 113 cadires del cor de roure, on apareixen esculpits més de 1500 personatges, un conjunt veritablement extraordinari. Trasllat a l’Hotel de France 3* o similar i temps lliure per acabar de gaudir de la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 2
Auch – Abadia de FlaranChateau de Cassaigne – Condom – Larressingle Fourcès – Auch

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a l’Abadia de Flaran i visita d’aquesta abadia fundada al 1151 pels monjos d’Escaladieu (Hautes-Pyrénées). Situada a la vall de la Baïse, és una de les abadies en millor estat del sud-oest de França. Els edificis monàstics i els seus jardins, situats al centre d’un parc, són una perfecta il·lustració d’un conjunt cistercenc del segle XII, amb modificacions fins al segle XVII. Continuarem el nostre recorregut cap al Château de Cassaigne, antiga residència de camp dels bisbes de Condom. Es tracta d’un celler històric, estretament lligat al seu poble. Durant molts anys, el Château de Cassaigne ha construït una sòlida reputació en el desenvolupament dels productes Armanyac. Abans de la Revolució Francesa, els bisbes ja «cremaven» el vi de les vinyes del castell per fer “aygue ardent” (aqua ardens en llatí). És aquest aiguardent que, una vegada envellit, dona els magnífics Armanyacs del Castell. Completarem la visita amb un tast del seu producte. Seguirem cap a l’antiga vila episcopal de Condom, capital de l’Armanyac. Dinar i visita d’aquesta acollidora ciutat que ofereix als visitants un ric patrimoni arquitectònic. Les façanes de pedra i ferro forjat de les seves mansions privades reflecteixen la riquesa dels seus productors d’Armanyac. Seguirem les nostres visites guiades amb la vila circular de Fourcès, amb les seves cases d’entramats de fusta construïdes sobre arcades, i el petit poble fortificat de Larressingle que, classificat entre els pobles més bonics de França, ens submergirà al cor del temps dels cavallers. A l’hora convinguda, retorn a Auch. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 3
Auch – La Romieu – Lectoure – Auch

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem en direcció a la Romieu, fundada per dos monjos que tornaven d’un pelegrinatge a Roma, d’aquí el nom «Larromieu», que en gascó significa «Pelegrí». Al segle XIV, el Cardenal Arnaud d’Aux, va fundar la Col·legiata, magnífic exemple d’arquitectura gòtica meridional. Visitarem aquest conjunt extraordinari, amb la seva església d’una sola nau, les seves dues imponents torres, la sagristia adornada amb frescos policromats i el seu claustre amb arcades geminades. Al voltant de la plaça de la ciutat, podrem trobar unes escultures de gats que expliquen la misteriosa llegenda d’Angéline. Després, seguirem la nostra ruta cap a Saint-Puy, on visitarem un fàbrica artesanal de conserves d’ànec tradicional, situada a una finca envoltada pel camp d’Armanyac. Dinar. Continuació del nostre recorregut cap a Lectoure i visita D’aquesta antiga vila gal·loromana, residència principal dels comtes d’Armanyac a l’Edat Mitjana i antic bisbat. A l’hora convinguda, retorn a Auch. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 4
Auch – Lavardens – Lupiac – Palmeraie du Sarthou – Auch

Esmorzar a l’hotel. Sortida a primera hora del matí en direcció Lavardens, poble medieval bellament restaurat i ple d’encant. Descobrirem els seus bonics carrerons i les restes de les seves muralles. Dins d’aquesta antiga capital militar dels comtes d’Armagnac, es troba l’imponent castell amb el mateix nom, que també visitarem. El castell va ser construït entre els segles XII i XVII i actualment està declarat Monument Històric. Combinant història i cultura, les habitacions del castell, amb paviments únics, acullen exposicions d’art durant tot l’any. Continuarem el nostre recorregut cap a Lupiac. Dinar en ruta. Visitarem aquesta vila, bressol del mosqueter més famós: Charles de Batz de Castelmore, Capità dels Mosqueters del rei Louis XIV, més conegut com D’Artagnan. Visitarem el seu Museu, on ens submergirem en el segle XVII en companyia dels Mosqueters i d’Artagnan. Després, visitarem de la Palmeraie de Sarthou, premiada amb l’etiqueta de jardí excepcional. Gaudirem d’un passeig per aquest jardí exòtic i, a l’hora convinguda, tornarem a Auch. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 5
Auch – Toulouse – Punts d’origen

Esmorzar a l’hotel. Sortida a primera hora del matí cap a Toulouse, la ciutat rosa. Visita guiada d’aquesta ciutat que compta amb un patrimoni excepcional. Des del cor històric de la ciutat fins a la perifèria, trobarem palauets de l’edat d’or del blau pastel, edificis religiosos amb decoracions de totxo i pedra i recintes industrials reconvertits. Destaquem la plaça del Capitole, la Basílica de San Sernin, obra d’art romànica inscrita entre les joies del patrimoni mundial de la UNESCO i el camí que voreja el riu Garonne. Dinar. A l’hora convinguda, retorn als nostres punts d’origen.

Horaris, allotjament i itinerari definitius a la documentació de viatge.

Serveis

Autocar de llarg recorregut

Assegurança bàsica

Pensió completa amb gerres d’aigua

Visites definides a l’itinerari

Acompanyant de Promoviatges

Allotjament

No inclosos

Esmorzar en ruta del primer dia i begudes

Extres de caràcter personal i propines

Serveis no esmentats com inclosos

1.010€

Preu total

Preu base per persona en habitació doble

-25€

Majors de
60 anys

Descompte aplicable a persones de 60 anys o més, o que els compleixin abans de l’inici del viatge.

-25€

Porta'ns
amics

Descompte aplicable si veniu acompanyats d’amics que no hagin viatjat mai amb nosaltres. Us aplicarem el descompte a tants clients habituals com clients nous ens porteu.

-25€

Fidelitat

Descompte de 25€ al comprar el teu tercer viatge del catàleg exclusiu de Promoviatges, acumulable a totes les promocions.

TERMES I CONDICIONS

Suplement habitació individual +205€.

Suplement habitació superior +50€ per persona (+100€ habitació).

Assegurança d’anul·lació i ampliació cobertures d’assistència en viatge +35€.

Condicions garantides amb una participació mínima de 20 persones.

Reserves forma de pagament: pagament total 30 dies abans de la sortida del viatge.

Reserves online: pagament d’un 25% del total com a dipòsit, sigui quina sigui la tipologia del viatge. La resta del pagament es realitzarà 30 dies abans de la sortida.

Requisits DNI amb vigència. El nom i cognoms de la reserva han de coincidir amb els del DNI.

Podeu veure les condicions generals completes en el següent link: Condicions Generals.

Dates i llocs de recollida

DATES DE SORTIDA

11/05/2024

PUNTS DE RECOLLIDA

Barcelona
Girona
Granollers
Manresa
Mataró
Sabadell
Tarragona
Vic
(Consulta'ns per saber els punts de recollida)

Per a més informació