Saltar al contenido

Iran

Amb guia

Avió

24/04/23
-11 dies-

Des de 2.265€

Itinerari

He tornat d’Iran impressionada, per tots els que ens agrada la cultura l’atractiu de l’antiga Pèrsia és indiscutible. He comprovat en primera persona que alguns dels tòpics que planegen sobre el país no són reals i que viatjar per Iran una vegada traspassades les seves fronteres i la burocràcia és senzill i segur. Els seus habitants són amables i hospitalaris, fent que el viatger se senti còmode en tot moment. Et proposem una ruta per descobrir la cultura mil·lenària que va impressionar a grecs i romans. Seguint la petjada dels imperis que van néixer sobre l’abrupte altiplà persa et portarem a conèixer Esfahan, Shiraz, Yadz, Persèpolis i Teheran. La bellesa monumental d’Esfahan et deixarà sense paraules. Les mesquites del Divendres i del Imam, amb els seus pòrtics de sostre voltat i jocs de mosaics, són dues obres mestres de l’arquitectura islàmica. Yadz, és coneguda com la “ciutat de les torres del vent”, mostra una refrescant arquitectura de fang. A Persèpolis contemplaràs les restes de la gran ciutat-palau que va manar construir Dari I. Shiraz, és coneguda com la “ciutat dels poetes i les flors” on visitarem la tomba Hafez, el poeta més venerat de Pèrsia. No pots deixar de visitar aquest país que és una autèntica joia desconeguda. Tens dubtes? Truca’m 937484330. Anna Castilla.

DIA 1
Barcelona – Shiraz

Presentació als mostradors de facturació de Turkish Airlines de la T1 de l’aeroport de Barcelona a les 08.00 hores. Sortida en el vol TK1854 en direcció Shiraz (via Istanbul). Arribada prevista a les 02.05 hores. Assistència per part dels nostres representants i trasllat a l’Hotel Shirazis 4* o similar. Allotjament.

DIA 2
Shiraz

Esmorzar a l’hotel. Entre els segles XIII i XIV Shiraz va ser la capital literària de Persia, Es el lloc de naixement dels poetes Saasi i Hafiz, per això se la coneix com la ciutat de les flors i de la poesia . Començarem la nostre visita per la mesquita Nasir al Molk més coneguda con la mesquita rosa pels seus vitralls multicolors. Seguidament passejarem pels jardins perses de Eram i Narenjestán abans d’arribar al Basar de Vakil, ple d’artesanies, colors i olors. Prop del basar es troba la mesquita de Vakil i els seus banys, on quedarem meravellats dels seus mosaics que ens recordarà els dibuixos i detalls de les astores perses. Dinar en un restaurant. A la tarda visitarem el Mausoleu de Shah Cheragh, sepulcre de dos nets del profeta Mahoma i lloc sagrat pels Xiïtes. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’hotel.

DIA 3
Shiraz – Persèpolis – Tomba Hafez – Shiraz

Esmorzar a l’hotel. A tant sols 45 kilòmetres de Shiraz es troba l’antiga capital aquemènida de Persèpolis. Dedicarem tot el matí a conèixer aquest conjunt arqueològic de l’any 500 aC fundat per Dario I. Persèpolis tenia una funcionalitat cerimonial, d’aquí que veurem les restes de palaus, temples i edificis polítics. En la seva construcció mai es van utilitzar esclaus sinó treballadors lliures de les diferents nacions de l’imperi com els Babilonis, Jònics i Egipcis. Aquest fet explica la barreja d’estils que es troba en les seves construccions. Una de les joies arquitectòniques és la gran escala d’accés a la sala del tro. Els seus relleus ens narren les processons i ofrenes que cada primavera feien ciutadans d’Etiòpia, Anatòlia o Egipte al rei Persa. Dinar en un restaurant. A la tarda visitarem la tomba del poeta Hafez dins d’un tranquil jardí, lloc estimat per la gent local. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’hotel.

DIA 4
Shiraz – Pasagard – Abarkuh – Yazd

Esmorzar a l’hotel. Sortida de Shiraz i ruta a Pasagard ,la que va ser la primera capital de la dinastia aquemènida. Aquesta ciutat va perdre importància amb la fundació de Persèpolis Aquí es troba la tomba de Ciro II el Gran, fundador de l’imperi aquemènida fins els nostres dies. Visitarem les parts més representatives d’aquest conjunt arqueològic. Dinar en un restaurant proper. A la tarda continuarem cap a Ababurk, on veurem el xiprer més antic del món amb 4000 anys d’antiguitat. Continuació a Yazd, l’anomenada núvia del desert. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’Hotel Moshir ol Mamalek 4* o similar. 

DIA 5
Yazd

Esmorzar a l’hotel. Yazd és una de les ciutats més antigues i històriques d’Iran, on el desert de Dasht-e Kavir i Dash-e Lut s’ajunten. Coneguda per els seus “bagdirs” o torres del vent, construccions que permeten ventilar i refrigerar diferents estades, i per ser uns dels centres de la religió Zoroastriana des de l’època sassànida. Durant la visita coneixerem les «torres del silenci», on es practicaven els primers rituals mortuoris zoroastres així com l’actual temple de Atashkadek on es guarda la flama sagrada. També visitarem la mesquita de Jame, de grans dimensions i coberta de preciosos mosaics, el conjunt monumental d’Amir Chakhmagh, a la gran plaça del seu nom. Dinar en un restaurant. A la tarda passejarem pel barri antic, de carrers estrets i laberíntics amb les tradicionals cases d’adob. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’hotel.

DIA 6
Yazd – Meybod – Nain – Esfahan

Esmorzar a l’hotel. Al matí sortirem amb autocar cap a la població de Meybod, antiga capital de Iran en el segle XIV i lloc de parada de viatgers i comerciants de la ruta de la seda. Veurem l’antic caravansarai on passaven la nit comerciants i cavalls abans de continuar el seu trajecte cap a Xina o Istanbul. Continuarem a Nain, on visitarem la Mesquita de Jame, senzilla construcció on es combina amb gran harmonia la seva decoració de rajoles i obra vista. Dinar en un restaurant. A la tarda arribada a Esfahan, la perla d’Orient. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’Hotel Piroozy 4* o similar.

DIA 7
Esfahan

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem tot el dia a conèixer una de les ciutats més belles d’Orient plena de edificis històrics de diverses èpoques. Al llarg de la història, Esfahan ha sigut un dels principals centres de la ruta de la seda i la ciutat preferida dels reis. Iniciarem la visita per la plaça de Naqsh-e Jahan, una de les més grans i espectaculars del món. De forma rectangular, està envoltada per galeries porticades de dos plantes on s’ubiquen les tendes d’artesania i magatzems. A més, al sud de la plaça es troba el palau de Ali Qapu, La mesquita de Sheij Lotfollah i la mesquita del Imam amb la seva impressionant cúpula. Tots aquest monuments que visitarem, son l’important testimoni de la vida social i cultural de la Persia dels safèvides. Dinar en un restaurant. A la tarda visitarem el palau de Chehel Sotun, un dels millors exponents de l’arquitectura real persa. Al capvespre, de la mà de la nostre guia, tornarem a la plaça Naqsh-e Jahan per viure l’ambient de la gent local i la il·luminació del seus edificis. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’hotel.

DIA 8
Esfahan

Esmorzar a l’hotel. Iniciarem el dia amb la visita al palau de Hasht Behest, anomenat «el palau dels vuit paradisos». Continuarem pel barri armeni de Jolfa de carrers i sinuosos fins arribar a la catedral de Vank, l’església armènia més important de tot el país. En acabar visitarem els antics ponts que han fet famosa a la ciutat: El pont de Sioseh Pol o «dels trenta arcs» i el pont de Khaju considerat un dels més bells del món. Dinar en un restaurant. A la tarda visitarem la mesquita de Jame, on veurem l’evolució de l’arquitectura de les mesquites durant dotze segles. Aquest edifici va servir com a model d’altres edificacions a l’Àsia Central. En acabar tindrem temps de passejar i fer compres en el Gran Basar, un dels més bells i tradicionals d’Orient. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’hotel.

DIA 9
Esfahan – Kashan – Qom-Teheran

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció a Kashan, segons alguns historiadors és la població des d’on els Reis Mags van seguir l’estrella fins a Belén. Els reis Safàvides la van escollir com a lloc d’estiueig. Visitarem els Jardins de Fin, un dels millors de tot Iran, la casa de Boroyerdi, casa senyorial construïda per aquest ric comerciant. També visitarem la Mesquita de Agha Bozorg, edifici del segle XX que serveix també com a madrassa. Dinar en un restaurant. A la tarda arribarem a la ciutat sagrada de Qom on es troba el mausoleu  de Masumeh. La superfície d’aquest recinte sagrat és imponent: tres patis amb tres mesquites de 38.000 metres quadrats però el que més destaca és la seva cúpula recoberta d’or de 4 metre d’alçada. Després d’aquestes visites continuarem la nostre ruta cap a la capital del país, Teheran. Sopar en un restaurant. Allotjament a l’Hotel Atana 4* o similar

DIA 10
Teheran

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a visitar el més important d’aquest gran metròpoli. Al nord de la ciutat visitarem el museu-palau de Niavaran, residencia de Mohammad Resa Shah, últim Shah de Persia junt amb la seva dona Farah Diba. Veurem les diferents habitacions i sales on estan exposats una gran col·lecció d’objectes reials i estores excepcionals. Continuarem cap al Basar i mercat de Tajrish ple de olors i colors. Continuarem cap al Museu Nacional, museu arqueològic on trobarem peces i objectes de les diferents cultures que van viure en aquest país. Dinar en un restaurant. A la tarda visitarem el Palau de Golestàn, seu del govern de la dinastia Kayar l’any 1779. Vorejat de jardins i belles decoracions, aquest conjunt monumental va servir fins els nostres dies com a font d’inspiració a arquitectes i artistes iranians. A l’hora convinguda anirem a la zona de l’aeroport. Sopar i descans en un hotel proper.

DIA 11
Teheran – Barcelona

Trasllat a l’aeroport. Sortida en el vol TK875 de les 03.20 hores a Barcelona (via Istanbul). Arribada prevista a la T1 de l’aeroport de Barcelona a les 10.20 hores. Recollida d’equipatges i fi dels nostres serveis.

Horaris, allotjament i itinerari definitius a la documentació de viatge.

Serveis

Billets d’avió

Assegurança ampliada

Pensió completa

Visites definides a l’itinerari

Acompanyant de Promoviatges i guia

Allotjaments

No inclosos

Sopar del primer dia i begudes als àpats

Extres de caràcter personal i propines

Serveis no esmentats com inclosos

2.335€

Preu total

Preu base per persona
en habitació doble

+295€ taxes aèries

-70€

Compra anticipada

Descompte aplicable quan es contracta el viatge com a mínim 60 dies abans de la sortida.

-70€

Pagament total

Descompte aplicable quan es contracta el viatge dins el termini de compra anticipada i es fa el pagament total de l’import.

-25€

Fidelitat

Descompte de 25€ al comprar el teu tercer viatge del catàleg exclusiu de Promoviatges, acumulable a totes les promocions.

TERMES I CONDICIONS

Suplement habitació individual +375€.

Assegurança d’anul·lació i ampliació d’assistència en viatge +75€.

Visat +75€.

Taxes aèries a reconfirmar 30 dies abans de la sortida.

Condicions garantides amb una participació mínima de 20 persones.

Reserves forma de pagament: Pagament d’un 25% del total com a dipòsit. El pagament de la resta caldrà fer-lo 40 dies abans de la sortida. Els viatgers que s’acullin al descompte de pagament total, disposaran de 3 dies laborables per a realitzar-lo, des de la formalització de la reserva anticipada.

Requisits: Passaport amb una validesa mínima de 6 mesos i amb mínim un full en blanc. El nom i cognoms de la reserva han de coincidir amb els del Passaport.

Es requereix visat d’entrada.

Podeu veure les condicions generals completes en el següent link: Condicions Generals

Dates i llocs de recollida

DATES DE SORTIDA

24/04/2023

PUNTS DE RECOLLIDA

Aquest viatge no te servei de recollida

Per a més informació

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email