Saltar al contenido

La volta al món des de la teva cuina

Els que som amants de la cuina sabem que, quan viatgem, no podem dir que coneixem bé un lloc sense haver tastat els plats típics de la seva gastronomia. Passejar pels mercats locals descobrint productes desconeguts per a nosaltres, tastar nous sabors i conèixer diferents formes de preparar el menjar és realment apassionant! Si, com nosaltres, ets dels que abans de trepitjar un lloc porta una llista dels plats que ha de tastar sí o sí, no et perdis l’article que et portem avui.
 
Segur que alguna vegada has pensat, “com em venen de gust ara mateix els noodles que vaig tastar en aquell mercat de Tailàndia!”. Què et semblaria si ens hi transportem, en un moment, preparant-los a casa? Posa’t el davantal i acompanya’ns a fer la volta al món a través dels diferents continents!
 
1. Butter chicken
 
El pollastre amb mantega o butter chicken és un dels plats de curry més populars en qualsevol restaurant indi del món. Es tracta d’aromàtics trossos de pollastre cuit en una saborosa i cremosa salsa de curry. A més, el pollastre queda deliciosament tendre gràcies a un adob previ elaborat amb iogurt i espècies.
 
Ingredients
  • 800 g. pit de pollastre
  • 1/2 tassa iogurt natural
  • 1 all picat
  • 1 cullerada de gingebre picat
  • 2 culleradetes de garam masala
  •  1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades de mantega o ghee
  • 1 tassa de tomàquet triturat
  • 1 tassa de nata per cuinar
 
Comença preparant el marinat del pollastre amb el iogurt i les espècies, i deixa’l a la nevera com a mínim 3 hores. Cuina el pollastre a foc fort fins que estigui lleugerament torrat per fora. Ara és el moment d’afegir la mantega, el tomàquet triturat i la nata. Deixa’l a foc lent durant uns 20 minuts i serveix-lo amb unes herbes fresques.
 
2. Sushi
 
El sushi és un dels plats japonesos per excelència, i és que ja s’ha convertit en una de les gastronomies més famoses i conegudes del món. És un plat que acostuma a ser força car quan el mengem fora de casa, així que si el cuinem nosaltres no només suposarà un estalvi, també passarem una bona estona cuinant una cosa diferent.
 
Ingredients
  • 100 g. arròs per sushi
  • Alga nori
  • 50 g. salmó fresc
  • 1 alvocat
  • 1 cogombre
  • Vinagre
  • Sucre
  • Sal

Comencem per l’arròs, que bullirem i amanirem amb vinagre, sucre i sal. Mentre es refreda tallarem el salmó, l’alvocat i el cogombre per tenir-ho preparat. Estendrem l’alga nori sobre una estoreta coberta amb paper film deixant la part rugosa cap amunt. Extendrem l’arròs a sobre, presionant perquè s’adereixi. Al centre hi colocarem el salmó, alvocat i cogombre i enrotllarem formant un cilindre. Amb un ganivet humit i ben esmolat, talla el cilindre  per formar les diferents peces.

3. Amanida grega

L’amanida grega és una de les més senzilles de fer, amb ingredients molt accessibles i fresca, ideal per als mesos de calor.

Ingredients

  • 1 tomàquet
  • 1 cogombre
  • 1 ceba vermella
  • Olives de kalamata
  • Formatge feta
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Orenga


Simplement cal tallar les hortalisses i barrejar-ho tot en un bol. Posar-hi la sal i un raig d’oli. Després hi afegim les olives i rematem amb el formatge feta.

4. Cuscús de verdures

El cuscús és un plat tradicional de la cuina de l’Àfrica del nord i d’origen bereber, fet a base de sèmola de blat i, de vegades, de civada o de blat verd. Actualment, és plat nacional dels tres països del Magreb: Algèria, el Marroc i Tunísia. Tot i que en els tres països els elements bàsics són els mateixos, els ingredients i forma de preparar-los varien segons la regió. 
 
Ingredients
  • 500 grams de cuscús
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 pastanagues
  • 1 carbassó
  • 1 litre de brou de verdures
  • Pebre molt
  • Sal
  • Comí
 
Comença pelant i picant en trossos no molt petits la ceba, la pastanaga i el carbassó. Treu les llavors dels tomàquets i els pebrots i trosseja de la mateixa manera. Posa oli abundant en una olla i, quan estigui calent, afegeix la ceba i una mica de sal. Quan comenci a canviar de color afegeix la pastanaga i el pebrot. Quan les verdures estiguin toves afegeix el pebre, el comí i el brou de verdures cobrint bé tots els ingredients. Manté la cocció a foc mig durant uns 5 minuts i agrega el carbassó i el tomàquet. Només necessitaran uns 5 minuts més de cocció. Per preparar la sèmola, només cal que posis aigua al foc a bullir amb una mica de sal. Quan bulli, aboca sobre la sèmola fins cobrir-la (només cobrir, no et passis!) i tapa 5 minuts fins que hagi absorbit tota l’aigua. Serveix la sèmola amb les verduretes a sobre.
 
5. Mac & cheese
 
Tot i que Amèrica del nord està fortament influenciada per una gran mescla de cultures fruit de la immigració, presumeixen de tenir alguns plats típics molt populars arreu del món, entre ells els famosos mac & cheese. Aquest plat es va popularitzar als Estats Units durant la Segona Guerra Mundial, arrel del llançament d’una caixa de macarrons amb formatge instantanis que consumien sobretot nens i adolescents pel seu baix cost. Després del seu llançament, s’han fet infinites versions dels mac & cheese, i sembla que cada vegada van guanyant més adeptes! Us deixem amb una recepta de The Blondie Kitchen.
 
Ingredients
  • 400 grams macarrons
  • 150 grams formatge cheddar
  • 150 grams mozzarella (fresca no, la de les pizzes)
  • 30 grams mantega
  • 20 grams farina de blat
  • 450 ml llet
  • ½ cullerada de paprika o pebre picant
  • Sal i pebre negre

Posa a bullir la pasta amb una mica de sal. En un cassó fon la mantega i, quan estigui líquida, afegeix la farina sense parar de remenar. Et quedarà una pasta espessa. Afegeix la llet i no paris de remenar, fins que et surti una beixamel. És hora d’afegir el paprika o pebre picant, la sal i un pessic de pebre negre. Afegeix els formatges fins que s’integrin amb la beixamel. Barreja amb els macarrons.
 
 

Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

MAGAZINE | Un Nadal a Nova York

Un Nadal a Nova York Nova York, no necessita gaire presentacions.  Les dates nadalenques s’hi viuen molt intensament: decoracions espectaculars, pistes de patinatge, arbres de

Llegir més »