Saltar al contenido

10 maneres de superar un vol de llarga distància

Fa uns mesos et vas decidir per fi a fer aquell viatge que sempre havies somniat a l’altra punta del món. Xile, Japó, Índia o Nova Zelanda t’esperen amb mil i una experiències per viure. Queden pocs dies per agafar el vol que et portarà al destí on tantes vegades t’havies imaginat, has de preparar-te la maleta i comences a pensar… Què faré 12 hores en un avió? Has de tenir en compte que no només afecten les hores que passem dins l’avió, sinó també l’espai reduït que tenim per moure’ns, el menjar o la roba que portem. Llegeix els nostres consells i descobreix els millors trucs per sobreviure a un vol de llarga distància!

  1. Relaxa’t

Hi ha un moment millor per relaxar-se i deixar la ment en blanc que durant un vol? Abandonar-se al seient mentre sobrevolem els núvols sense distraccions d’aparells electrònics pot ser un moment molt plaent per aquells qui en el seu dia a dia tot just tenen temps per pensar en ells. Deixa de banda les presses dels equipatges i els embarcaments, i preocupa’t només de descansar per estar al cent per cent quan arribis al teu destí!

  1. Emporta’t el més essencial

No passa en tots els casos, però moltes vegades agafar un vol de llarga distància vol dir també haver de fer escala en alguna ciutat. El poc temps entre vols, el canvi d’avió i el moviment de passatgers et seran molt més portables si optes per emportar-te el més essencial a la teva bossa de mà i guardes la resta de les teves pertinences a la maleta facturada.

  1. Posa’t roba ampla i còmoda

T’assegurem que passar moltes hores assentat amb roba ajustada no és gens còmode. No pensis en el què diran i preocupa’t d’estar a gust totes les hores de vol que tens per davant! La roba ampla serà la teva millor aliada per acomodar-te al teu seient, dormir i moure’t per l’avió. Tot i que saps des d’on voles i qui temps farà al teu destí, els avions compten amb el seu propi clima. El millor consell que et podem donar en aquest cas és que et posis capes de roba que et puguis anar traient i posant durant el vol depenent de la temperatura.

  1. Vetlla pel teu benestar

No costa res posar-nos a la bossa de mà un petit necesser amb el més essencial: raspall i pasta de dents, desodorant i tovalloletes humides. El vol és molt llarg i de ben segur et serà molt útil rentar-te la cara i refrescar-te als lavabos de l’avió per sentir-te millor durant el vol i quan arribis a la destinació.

  1. Hidrata’t

Quan es tracta de vols de llarga distància, la gran majoria de companyies aèries t’ofereixen gots o ampolles d’aigua. La pressió dins de la cabina de l’avió fa que el cos es deshidrati més ràpidament i que la boca i els ulls es ressequin. Per això, a més de beure aigua és recomanable emportar-se una crema hidratant per la cara i una crema de cacau per evitar que els llavis es ressequin en excés. Pel mateix motiu, no és aconsellable beure cafè o alcohol abans o durant el vol, ja que contribuiran a la deshidratació.

  1. Els snacks seran el teu millor aliat

Sabies que quan volem i la humitat i la pressió de l’ambient baixen, la sensibilitat de les nostres papil·les gustatives es redueix un 30%? A més, la capacitat olfactiva també és molt menor, fent que ens sigui més difícil gaudir del menjar. Per contrarestar això, les companyies aèries intenten condimentar intensament el menjar amb sal i espècies. Si li sumem que el menjar dels avions no és de la millor qualitat ni s’escalfa en condicions òptimes, fa que l’experiència de fer un àpat en un avió no sigui la més satisfactòria. El nostre consell és que t’emportis de casa algun snack sa com fruita o fruits secs per ajudar a passar millor les estones entre àpats!

  1. Mou-te per l’avió

Sempre i quan la tripulació et doni la possibilitat de poder aixecar-te. Tot i que resulta temptador quedar-nos descansant al seient durant tot el vol, és cert que realitzar algun tipus d’exercici farà que a l’hora d’aixecar-nos el nostre cos ens ho agraeixi. Com a mínim cada dues hores intenta caminar pels passadissos, aixeca’t i estira’t. Tingues en compte que a moltes persones se’ls inflen els peus i turmells donat al limitat espai de moviment.

Una altra opció és optar pels mitjons de compressió, que augmenten el flux sanguini i eviten que les cames i peus s’inflin contribuint a millorar la circulació.

  1. Aprofita el temps fent el que t’agrada

Sabem que passar-nos mig dia tancats en uns pocs metres quadrats a milers de metres d’alçada no sona del tot bé, però t’assegurem que si t’organitzes el temps ho acabaràs gaudint! Molts avions de llarga distància compten amb sistemes d’entreteniment a bord amb pantalles individuals per cada seient en les que pots optar per veure una pel·lícula o sèrie, o fins i tot escoltar música.

També pots optar per emportar-te de casa aquell llibre que mai trobes el moment per llegir-te, la guia de viatges que vas comprar fa mesos i tot just has consultat o conèixer els teus companys de vol que, qui sap, es poden convertir en companys de viatge!

  1. Prepara’t per dormir

L’excitació davant un gran viatge sempre està present en qualsevol viatger, però ho reconeguem o no, tots ens acabem adormint en un trajecte llarg en avió. El millor que podem fer és admetre-ho i preparar-nos per fer-ho el millor possible! Emportar-te un coixí petit, taps per les oïdes, un antifaç i una manta petita poden marcar la diferència a l’hora d’agafar la son en un avió. A més, pensa que tota l’energia que recuperis durant el trajecte la tindràs guanyada quan arribis!

  1. Evita el jet lag

Des del moment que embarquis, el teu objectiu ha de ser adaptar-te el més abans possible a l’horari del teu destí per evitar el jet lag. Informa’t de l’horari del país al que viatges i procura aguantar el màxim temps sense adormir-te, o dormir el major temps possible. D’aquesta manera evitaràs arribar al migdia amb molta son acumulada o estar molt despert quan tothom està dormint. Tot i que és difícil d’aconseguir, poder gaudir des del primer minut de les teves vacances no té preu!

Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.