Consells de viatge

8 consells per no perdre temps al control de seguretat dels aeroports

8 consells per no perdre temps al control de seguretat dels aeroports Tot viatger ho ha viscut alguna vegada: organitzar la maleta amb temps a casa, aconseguir tancar-la quan ja …
26.07.2022

8 consells per no perdre temps al control de seguretat dels aeroports

Tot viatger ho ha viscut alguna vegada: organitzar la maleta amb temps a casa, aconseguir tancar-la quan ja no hi cap res més i, a l’arribar al control de seguretat de l’aeroport… haver d’obrir-la de nou. Aquest procés pot arribar a fer-se lent i complicat si no coneixes les normes, fent que, en el pitjor dels casos, puguis perdre el teu vol. Si vols ser el primer en passar el control de seguretat dels aeroports sense cap incident, segueix els nostres consells!

  1. El temps és or: no el desaprofitis.

Milers de persones passen cada dia pels aeroports de tot el món. No és estrany que en alguns moments del dia es formin llargues cues als controls de seguretat, i això pot ser un autèntic malson si has arribat a l’aeroport amb poca antelació. Intenta arribar amb el temps suficient i pren-t’ho amb calma!

Durant les temporades de més moviment als aeroports, et recomanem arribar amb antelació i en alguns casos fins a 3 hores abans si estem parlant de temporada alta. Estem parlant d’estalviar temps, però no volem que perdis el teu vol.

2. Tingues a mà la targeta d’embarcament i els teus documents personals.
El primer pas per passar el control de seguretat de l’aeroport és escanejar o mostrar al personal la teva targeta d’embarcament. Per evitar malentesos, presses i nervis innecessaris (segur que a ningú li agradaria imaginar-se, ni per un moment, ser a l’aeroport i haver-se descuidat el carnet d’identitat a casa), és millor que portis aquesta documentació el més a mà possible i tinguis cura de no perdre-la.

3. Posa’t calçat còmode i fàcil de treure.
En molts aeroports és obligatori treure’s el calçat per passar l’arc de seguretat. Si vols estalviar temps en aquest procés, t’aconsellem utilitzar un calçat còmode de treure i posar. En cas que no te’l facin treure, intenta portar un calçat que no porti peces metàl·liques, ja que poden fer saltar les alarmes de control.

4. La simplicitat al vestir serà la teva millor aliada.
L’aeroport no és el lloc més adequat per portar les teves millors gales. Portar cinturó, arracades, collarets i altres joies pot ser un problema a l’hora de passar el control, ja que les peces metàl·liques poden fer saltar les alarmes i el més probable és que te les facin treure. La senzillesa t’ajudarà a estalviar temps!

5. Líquids a l’equipatge de mà.
Probablement, si alguna vegada has passat més temps del compte al control de seguretat d’un aeroport, ha estat per portar més líquids del compte a la teva maleta de mà o bé per no transportar-los correctament. Has de tenir en compte que hi ha objectes com la pasta de dents, les espumes d’afaitar o els desodorants en esprai que també són considerats com a tal.

Els líquids han d’anar en recipients de màxim 100 mil·lilitres, i la suma de tots ells no pot superar el litre. A més, és recomanable que els portis en una bossa de plàstic transparent de 20×20 centímetres com a màxim que es pugui tancar hermèticament. Alguns aeroports les ofereixen de forma gratuïta, però si el que vols és estalviar temps, et recomanem que els portis organitzats des de casa. Recorda que quan passis el control de seguretat hauràs de posar aquesta bossa fora del teu equipatge, així que guarda-la en un lloc visible perquè et sigui fàcil de treure després!

6. Dispositius electrònics.
És probable que quan passis el control de seguretat et demanin que col·loquis a les safates de plàstic els teus dispositius electrònics. Per norma general, això és obligatori en el cas dels portàtils, però també t’ho poden demanar amb les càmeres de fotos o les tablets. Recorda tenir-los preparats per no perdre temps a l’hora de treure’ls. T’aconsellem que els portis carregats, per si els agents requereixen que els encenguis per revisar-los.

7. Vigila amb la teva documentació i objectes importants.
El moment de deixar les teves pertinences a les safates de plàstic acostuma a ser estressant i requereix rapidesa. No hi deixis mai documents d’identitat, passaports, targetes d’embarcament o bitllets, la pèrdua de documentació implicarà una pèrdua de temps fins localitzar-los o, en el pitjor dels casos, la pèrdua del teu vol.

8. Reorganitza el teu equipatge fora de la zona de control.
Una vegada has passat el control de seguretat, recull ràpidament les teves pertinences de la cinta i dirigeix-te a les zones habilitades. No obstaculitzis el pas dels altres viatgers! Una vegada hagis reorganitzat el teu equipatge amb tranquil·litat, busca la teva porta d’embarcament i prepara’t per arribar al teu destí. Tingues en compte que, de vegades, la porta d’embarcament pot canviar, així que estigues atent a les pantalles informatives fins que arribi l’hora de pujar a l’avió. I a gaudir!

Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

Catàleg 2024
Disponible el nou Catàleg Promoviatges 2024

Promoviatges és una agència de viatges formada per professionals apassionades per la nostra feina.

A l’equip de Promoviatges ens apassiona la nostra feina. Treballem dia a dia per oferirte experiències úniques arreu del món i t’escoltem per millorar el nostre servei. Si estàs pensant en viatjar amb nosaltres, aquí tens alguns motius que t’ajudaran a decidir-te. Et prometem que repetiràs!