Descobrint la Costa Est dels Estats Units: Washington i Nova York

Descobrint la Costa Est dels Estats Units La Costa Est dels Estats Units ens ofereix un dinamisme únic, per fer un primer viatge sens dubte us aconsellem visitar Washington i …
26.04.2023

Descobrint la Costa Est dels Estats Units

La Costa Est dels Estats Units ens ofereix un dinamisme únic, per fer un primer viatge sens dubte us aconsellem visitar Washington i Nova York.

Washington ofereix mil experiències, monuments i memorials, veïnats eclèctics i zones naturals convivint amb la vida més urbana. El Capitoli, la Casa Blanca i els seus diversos memorials la converteixen en una de les ciutats més importants dels Estats Units. A l’extrem està Nova York, ciutat de gratacels meravellosament caòtica on tothom hi troba el seu lloc. La ciutat que no dorm ofereix mil i una experiències que només podràs viure aquí.

L’Anna Castilla les coneix bé i, per això, al bloc l’hem entrevistat perquè ens expliqui  millor què no ens podem perdre si fem un viatge a la Costa Est dels Estats Units.

1.Què inclouries en un viatge a la Costa Est dels Estats Units?

La ruta de la Costa Est no inclou tants atractius naturals com la costa oest, però és cert que pots conèixer les ciutats més increïbles dels Estats Units i els escenaris principals de la seva història. Washington, Nova York, Boston son algunes de les ciutats que no t’has de perdre en un primer viatge a la Costa Est dels Estats Units.

  1. Tothom coneix Nova York, però potser ens costa més imaginar-nos què veure si visitem Washington. Per què val la pena visitar-la?

És cert, Washington és una ciutat molt residencial i burocràtica, la capital del país, molt organitzada. A diferència de Nova York, és una ciutat elegant amb molts edificis diplomàtics, res a veure amb l’atrafegada vida dels carrers novaiorquesos. Passejar pel National Mall, la gran esplanada de jardins i carrers de vianants on hi ha tots els memorials i la majoria de museus de la ciutat és realment agradable. Alguns dels seus barris son molt autèntics i peculiars. Cal visitar Georgetown, uns dels més antics de la ciutat i que té unes boniques cases històriques, o el barri Adams Morgan, ideal pels més bohemis. També val la pena visitar el Cementiri d’Arlington, un lloc impressionant on hi ha més de 320.000 làpides i la tomba de John F. Kennedy.

  1. Una de les millors excursions que es poden fer és al comptat de Lancaster, on hi viu la comunitat Amish. Com es viu aquesta experiència?

És una visita realment molt interessant. Tots tenim una idea de qui són els Amish i com viuen, però fins que no ho vius en primera persona no t’arribes a fer a la idea. Les persones menys conservadores de la comunitat han decidit obrir-se una mica més al món i mostrar la seva forma de vida, permetent que persones alienes coneguin les seves granges i els seus costums. Allà veus com les dones cuinen i fan galetes que després els turistes poden comprar.

Aquesta és l’única manera de tenir contacte amb ells, ja que els Amish no acostumen a anar a la ciutat i si ho fan van amb presses per no cridar l’atenció de la gent. Una molt bona experiència és fer un passeig amb un dels carruatges que ells encara utilitzen i dinar en un restaurant regentat per la comunitat. Com que ells cultiven els seus propis vegetals, el menjar és boníssim perquè tot és ecològic i cuinat per ells.

  1. El viatge Costa Est amb Promoviatges és potser el viatge en grup al que més llibertat es dona a cada viatger. Per què?

Aquest és un viatge amb molt potencial. L’estrella és sens dubte Nova York, on hi estem sis nits per poder conèixer-la i aprofitar-la el màxim possible. La primera meitat del dia estem amb un guia local que ens ajuda a conèixer de primera mà la ciutat, i, a la tarda, fem visites amb el guia acompanyant. És una fantàstica idea perquè et dona la llibertat de viatjar en solitari però amb l’avantatge de tenir a una persona que et mostrarà racons que tu no coneixies. A més, no tindràs cap problema amb l’idioma!

Una de les principals diferències que tenim amb la resta de viatges en grup, és que hi ha alguns àpats lliures. Sabem que el menjar americà pot arribar a ser pesat. Per suposat, la nostra guia assisteix al grup en tot moment.

També oferim l’opció de visitar Boston, una de les ciutats més antigues del país. Una ciutat amb molta cultura, on trobem universitats de gran prestigi que han cooperat amb grans indústries contribuint enormement al desenvolupament econòmica de la ciutat.

Una altra visita que es pot fer de forma opcional és visitar les Cataractes del Niàgara, un dels llocs que està a la llista de molts viatgers per la seva majestuositat. Amb un salt de més de 50 metres, es consideren les més cabaloses del món.

  1. Com descriuries la societat novaiorquesa?

Tenim una imatge idealitzada de la societat novaiorquesa pel que hem vist al cinema, una aristocràcia amb aire de  superioritat que passeja per les grans avingudes i fa grans festes. Però al contrari del que pensa molta gent, Nova York és molt més que Manhattan. El millor que pots fer és allunyar-te uns dies de la zona més turística, tot i que és imprescindible veure Times Square i Central Park, i anar a conèixer els barris. Allà hi viuen moltes comunitats estrangeres que han format els seus propis nuclis de població: llatins, xinesos, afroamericans… La gent no s’espera que sortint de l’illa de Manhattan existeixi tot un món tant multicultural, on cada comunitat té el seu territori i on tothom hi troba el seu lloc.

  1. Si t’haguessis de quedar amb una zona de Nova York, quina seria?

El millor que pots fer és allunyar-te alguns dies de la zona més turística i conèixer els barris. Et sentiràs molt a gust a la zona dels Village, com Soho i Tribeca. Son com un poblet sense grans edificis i amb molta vida, plens de botigues i cafeteries.  Una altra zona que t’agradarà molt és Williamsburg, a l’altra banda del pont de Brooklyn, des d’on tens unes vistes magnífiques de l’skyline de la ciutat.

  1. Quina és l’experiència més TOP que ningú pot deixar-se?

N’hi ha moltes, però sens dubte la més coneguda i amb motiu és pujar a algun dels observatoris: Top of the Rock, Empire State, Edge, Summit,… Tots tenen vistes úniques de la ciutat.

Una altra experiència que em va fascinar és assistir a una missa gòspel a Harlem. La comunitat negra de la ciutat celebra aquestes misses cada diumenge i són realment emocionants, tant per la comunitat com per qui hi va pel plaer de presenciar-la. Cada barri té el seu atractiu i contínuament s’obren nous espais cal estar atent i deixar-se recomanar pel guia local que sempre està al dia de les novetats.

  1. Què recomanaries a aquelles persones que busquen la part més cultural de la ciutat?

Sens dubte, un imprescindible per a mi seria veure un musical a Broadway. L’oferta a Nova York és immensa: “El rei lleó”, “Mamma Mia”, “Moulin Rouge”,…Si realment t’agrada el món del teatre i els musicals, serà una experiència que mai oblidaràs.

Si ets més de museus i t’agrada l’art modern, una molt bona proposta és el MOMA, o Museu of Modern Art, o al Metropolitan Museum of Art. Tot i que per veure’ls sencers necessitaràs vàries hores, poder dedicar una estona a visitar les seves obres més importants és sens dubte una bona opció.

  1. Què recomanaries a aquells que volen visitar la ciutat sense presses?

Tot i que Nova York és una ciutat en ebullició a totes hores, tens l’oportunitat de trobar un moment de calma en alguna de les seves zones verdes. Central Park és el candidat ideal per excel·lència, però també tens altres parc més petits i menys coneguts com el Bryant Park, molt visitat pels novaiorquesos que busquen tranquil·litat fora dels parcs més turístics. A l’estiu s’organitzen festivals de cinema al aire lliure i concerts, és molt agradable.

Una zona verda molt curiosa i peculiar és el High Line, al barri de Chelsea. Es tracta d’una antiga via de tren que anava per les diferents fàbriques i escorxadors trasllat les mercaderies, i que va quedar en desús quan aquest barri va deixar de ser industrial. Aleshores, una proposta va convertir aquesta via abandonada en un jardí urbà flotant. La gent jove és el públic principal d’aquest espai, gràcies al seu aire fresc i les moltes plantes i obres d’art que acull. T’agradarà visitar Smorgasburg, el mercat de menjar a l’aire lliure de Williamsburg.

  1. Totes les grans marques volen ser a la Cinquena Avinguda de Nova York, un referent de les compres i botigues de luxe arreu del món.

I tant! Si t’agrada anar de compres, Nova York és tot un paradís. Aquí es troben els magatzems més grans del món, com Macy’s. A la Cinquena Avinguda hi trobaràs botigues americanes i les marques més famoses del món. Tot i que no pensis en comprar-hi, entrar-hi ja és tota una experiència! Si busques un pla més alternatiu, el Soho és una molt bona opció.

  1. Per què recomanaries viatjar a Nova York?

Recomanaria a tothom visitar-la perquè és una ciutat única, no n’hi ha cap d’igual. És una de les primeres ciutats on es van construir gratacels, com l’Empire State, fins als gratacels més moderns de l’actualitat. El seu dinamisme és únic i inimitable, està viva les 24 hores del dia i és el motor econòmic dels Estats Units i del món. Tot viatger hauria de tenir l’oportunitat de visitar-la, i si la combines amb Washington, serà un viatge rodó.

Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

1
2
3
Catàleg 2024
Disponible el nou Catàleg Promoviatges 2024

Promoviatges és una agència de viatges formada per professionals apassionades per la nostra feina.

A l’equip de Promoviatges ens apassiona la nostra feina. Treballem dia a dia per oferirte experiències úniques arreu del món i t’escoltem per millorar el nostre servei. Si estàs pensant en viatjar amb nosaltres, aquí tens alguns motius que t’ajudaran a decidir-te. Et prometem que repetiràs!