Escapades properes

Slow travel a Menorca: els imprescindibles de l’illa

Slow travel a Menorca: els imprescindibles de l’illa Menorca és una illa petita però plena de sorpreses. Una joia propera que té la distinció de Reserva de la Biosfera. …
28.04.2022

Slow travel a Menorca: els imprescindibles de l’illa

Menorca és una illa petita però plena de sorpreses. Una joia propera que té la distinció de Reserva de la Biosfera. Aquesta distinció no va arribar només pels paisatges sorprenents, el ric patrimoni natural i els tresors històrics. També va ser una recompensa per fer possible un creixement sostenible preservant el medi ambient.

T’expliquem 6 coses que no pots deixar de fer durant la teva visita a Menorca.

1.Gaudir de les platges i cales verges

Al nord, trobaràs sorra rogenca i penya-segats que contrasten amb el blau intens del mar. Al sud, la sorra blanca, la vegetació, els barrancs que arriben fins a les platges, … La seva bellesa natural t’enamorarà. Moltes d’elles són prou conegudes i famoses, d’altres no ho són tant.

Cala Escorxada. Una de les de més difícil accés de tot el sud

Situada dins d’una àrea natural d’especial interès, és una de les cales més salvatges i solitàries. S’hi pot arribar des de Sant Tomás o des de cala Mitjana, des d’allà cal caminar 3,5 km pel Camí de Cavalls. Cal evitar-la els dies que bufa vent de sud per les onades que s’ho solen alçar.

El Pilar. Feréstega i corprenedora

Aquesta platja verge situada al nord, entre Ferreries i Ciutadella, té una sorra vermellosa i daurada i l’aigua és transparent i cristallina. Cal evitar-la els dies que bufa vent del nord. Es troba dins d’una zona de pesca protegida, per tant és un bon lloc on fer snorkel. Hi ha dos aparcaments on deixar el cotxe i des d’allà cal caminar uns 30 minuts. El camí de Ciutadella travessa un espectacular alzinar i el de la banda de Ferreries, és totalment litoral i camines damunt els penyals. Si s’hi va amb nens val més escollir el primer.

Son Saura. Ideal pels amants dels espais oberts

Sorra blanca i fina i aigües turqueses i tranquil·les, típiques de les platges del sud. Una gran platja dividida en dues meitats situada a dotze quilòmetres de Ciutadella. S’hi accedeix pel camí de Sant Joan, compta amb un aparcament gratuït de places limitades. Des d’allà en 15 minuts pots arribar a Es Talaier, una de les cales més petites de Menorca, si no viatgeu amb nens és un trajecte que val molt la pena.

Cala Tortuga. Agresta i exclusiva.

Aquesta platja de més de 200 metres de llargària, deu el nom a la quantitat de tortugues d’aigua que viuen a la zona humida que hi ha tot just al darrera. El far de Favaritx i la llacuna de Morella estructuren una cala de sorra fina i blanca. Pots arribar-hi a peu pel camí de Cavalls, en bicicleta o en transport públic a la temporada d’estiu. Aprofita per visitar el Far i la llacuna de Morella.

Caló d’en Rafalet. Única i difícil de descriure.

Aquesta cala estretíssima està molt a prop de Maó i està formada per la sortida del barranc de Rafalet al mar. Ideal per anar-hi caminant amb un bon calçat ja que caldrà passar per damunt de les roques. No és una platja còmoda per prendre el sol però és ideal per gaudir del mar i els penya-segats.

2.Tastar la rica gastronomia de Menorca

La cuina menorquina és plena d’història i, a la vegada, trobaràs restaurants força avantguardistes. Els bons productes del camp i de la mar fan que sigui una gastronomia saborosa i variada. Des de pastissos salats elaborats amb verdures de cultiu local fins al formatge de Maó amb la reconeguda denominació d’origen protegida, i embotits curats (sobrassada, cuixot i carn-i-xulla). Cal destacat plats com l’oliaigo (sopa de tomàquet menorquí), caldereta (sigui de llagosta, llamàntol o altre peix), plats de caça,…

Les postres i les galetes també tenen gran protagonisme en la riquesa gastronòmica de l’illa, a banda de les famoses ensaïmades, trobem: pastissets, duquesses, carquinyolis d’ametlla, bunyols…. I no podem deixar oblidar el Gin, l’original licor que s’elabora al port de Maó. Hi ha molts restaurants on gaudir de la gastronomia de Menorca però no podem deixar de recomanar-te dos dels clàssics que no fallen: el Cafè Balear a Ciutadella i Es Cranc a Fornells.

3. Visitar els guardians de la costa, els fars

A Menorca hi ha 7 fars però destaquen Favaritx, Punta Nati i Cavalleria. En aquest darrer hi ha un Centre d’Interpretació que mostra les característiques de l’entorn, recorda els naufragis que hi ha haver a la zona que van ser motiu de la construcció del far. Val la pena fer-hi una visita i esperar que arribi la nit, quan la màgia de la seva llum cobreix el paisatge.

4. Gaudir de la natura fent el Camí de Cavalls

El Camí de Cavalls és un sender ideal per donar la volta a Menorca al teu ritme per un camí històric. Vint etapes senyalitzades per recórrer el litoral de l’illa a peu, en bicicleta o a cavall. Aquestes etapes estan pensades perquè puguis fer-les com a excursions d’un dia o bé com a una ruta completa. T’agradarà descobrir-lo.

5. Descobrir els seus pobles

La senyorial Ciutadella amb els seus palaus i estrets carrers és una joia de pedra. Fes com els locals i camina pel Camí de Sa Farola (El Far) que va des de Cala’n Blanes a Ciutadella vorejant el mar durant 3 quilòmetres i mig. T’encantarà aquesta experiència relaxada si passeges durant la posta de sol.

Es Migjorn Gran, el poble més petit, i al seu costat, Ferreries, envoltat de natura i famós per les seves fàbriques del calçat. El bonic poble de pescadors de Fornells és una visita imprescindible, diuen que s’hi cuina la millor caldereta de llagosta de tota l’illa!

Maó, és la capital i la ciutat més cosmopolita de l’illa. Això es respira en els seus carrers, on trobaràs molt present la seva herència anglesa, fruit de la seva dominació durant el s.XVIII. Gaudeix del seu port natural, un dels més grans de la Mediterrània.

Sant Lluís, fundat pels francesos, amb els seus molins. Alaior, ciutat universitària que recentment ha restaurant el seu emblemàtic convent de Sant Dídac.

6. Descobrir la Menorca Monumental

La cultura talaiòtica es va desenvolupar a Menorca a finals del segle II aC. Per a les seves construccions (taules, talaiots i navetes) utilitzaven pedres molt grans sense morter. El patrimoni talaiòtic de Menorca té un gran valor cultural, ja que ens permet comprendre l’estructura social i económica de l’època, com s’organitzava el domini territorial i el tipus de rituals i sistemes de defensa utilitzats. Hi ha més de 1500 monuments talaiòtics esquitxats per tota Menorca amb un alt nivel de conservació.

Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

Una de les espectaculars cales de Menorca
Un dels 7 fars que alberga Menorca
Cala paradisíaca
Maó
5
4
Catàleg 2024
Disponible el nou Catàleg Promoviatges 2024

Promoviatges és una agència de viatges formada per professionals apassionades per la nostra feina.

A l’equip de Promoviatges ens apassiona la nostra feina. Treballem dia a dia per oferirte experiències úniques arreu del món i t’escoltem per millorar el nostre servei. Si estàs pensant en viatjar amb nosaltres, aquí tens alguns motius que t’ajudaran a decidir-te. Et prometem que repetiràs!

    Descarrega’t el Catàleg 2024
    Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privadesa i s'apliquen Condicions del servei.