Viatjar a l’Índia: nord o sud?

Viatjar a l’Índia: nord o sud? L’Índia és un dels països més fascinants del món. És una terra de mites, contrastos i espiritualitat, però també de desigualtats i pobresa. La seva aura …
30.03.2023

Viatjar a l’Índia:
nord o sud?

L’Índia és un dels països més fascinants del món. És una terra de mites, contrastos i espiritualitat, però també de desigualtats i pobresa. La seva aura espiritual barrejada amb el bullici dels seus carrers formen una mescla exòtica perfecta: vaques passejant, tuk-tuk amb pressa, dones que caminen amb acolorits saris i guarnides amb joies d’or… La gent de l’Índia és extravertida, alegre i amable. En un país on tot sembla molt exòtic, per als locals l’exòtic ets tu! Així que no t’espantis si et demanen (o no) algun selfie pel carrer.

El país compta amb una tradició hinduista molt arrelada. Els temples sagrats són la manifestació d’aquesta espiritualitat que envolta el país. És al voltant dels llocs sagrats on es troben els sadhus, monjos hinduistes que a canvi d’una almoina seran capaços de preveure el teu futur.

Si dubtes per on començar el teu viatge a l’Índia, et direm que s’ha de visitar de totes les maneres. Tot i així, és cert que és un país amb molta intensitat i difícil d’abastar en un sol viatge. No hi ha una zona millor que l’altra: simplement t’has de plantejar quin és el motiu del teu viatge i decidir segons els teus interessos. Per això, una vegada has pres la decisió de visitar l’Índia sorgeix el dubte: Índia del nord o Índia del sud?

Índia del nord i Índia del sud: principals diferències

La intensitat del país fa recomanable centrar-se en una zona concreta i deixar la resta per una altra ocasió. La zona nord i sud de l’Índia presenten diferències importants pel que fa la gent, la cultura i el paisatge.

A la zona nord hi trobem una cultura que ha rebut influències estrangeres, visibles en els seus grans monuments com el Taj Mahal o el Palau dels Vents de Jaipur. Per contra, l’Índia del sud va ser el refugi del primers habitants indis i on es troba la cultura original índia, simbolitzada en els coloristes temples dràvides.

Què veure a l’Índia del nord?

La zona nord del país té un patrimoni cultural molt important, començant per Delhi, la capital de l’Índia. Aquesta caòtica ciutat és, en la majoria de casos, la porta d’entrada i sortida del país. A Jaipur, coneguda com la ciutat rosada, hi trobem el magnífic Palau dels Vents i un interessant observatori astronòmic.

Agra ens regala el fascinant Taj Mahal, la joia del país, un monument a l’amor amb una història impressionant al darrera que no et deixarà indiferent. La ciutat sagrada de Benarés (o Varanasi) a la riba del riu Ganges és un dels indrets més autèntics del país. Aquesta autenticitat pot resultar una experiència xocant pel viatger occidental, ja que es poden veure en els seus carrers algunes tradicions i costums índies com les pires funeràries en públic.

I a l’Índia del sud?

La zona sud del país és menys coneguda i, per tant, menys visitada que la zona nord. Això fa que la pressió turística sigui molt menor i es conservi l’essència del país amb més possibilitats de prendre contacte amb els locals.

Ni els colonitzadors ni els intents per part de Delhi d’imposar l’hindi com a llengua comuna han aconseguit homogeneïtzar la regió sud. Kerala, de natura exuberant, es mostra orgullosa de la qualitat de vida dels seus habitants envers la resta del país degut als conreus i a la indústria informàtica. Tamil Nadu viu encara les seves tradicions ancestrals i la seva herència dravídica.

La regió compta amb una tradició cultural molt autèntica representada en els seus espectaculars temples dràvides, coloristes amb figures úniques al món com els temples de Madurai o Tanjore. Aquesta zona destaca també per la seva bellesa paisatgística, amb camps d’arrossos verds, extenses plantacions de te, rius, platges de sorra blanca i aigua transparent.

Aleshores, quina Índia és per a mi?

Si encara dubtes entre quina zona visitar, has de saber que l’Índia del sud és una bona manera d’entrar al país. Els paisatges que ofereix són més relaxants al ser un territori menys massificat. A més, la població del sud té una major qualitat de vida gràcies a l’agricultura, la pesca i una indústria que s’està desenvolupant. Això és perceptible als seus carrers, on es fa visible que l’expectativa de vida és molt més alta que a la zona nord del país.

Sigui quin sigui l’itinerari que hagis escollit, recorda que el viatge el fas tu i que la teva experiència dependrà de com el vulguis viure, de les persones que t’acompanyin i de les que coneixeràs allà. Índia només n’hi ha una, però maneres de viure-la n’hi ha un munt! Índia del nord i Índia del sud, t’atreveixes a descobrir-la?

Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

Catàleg 2024
Disponible el nou Catàleg Promoviatges 2024

Promoviatges és una agència de viatges formada per professionals apassionades per la nostra feina.

A l’equip de Promoviatges ens apassiona la nostra feina. Treballem dia a dia per oferirte experiències úniques arreu del món i t’escoltem per millorar el nostre servei. Si estàs pensant en viatjar amb nosaltres, aquí tens alguns motius que t’ajudaran a decidir-te. Et prometem que repetiràs!