Saltar al contenido

Uganda, la perla d'Àfrica

Amb guia

Avió

17/03/24
-14 dies-

Des de 4.850€

Itinerari

Uganda, denominada per Winston Churchill com «La Perla d’Àfrica», és un país situat a la regió dels Grans Llacs. La República d’Uganda ubica, entre altres meravelles, les mítiques fonts del Nil Blanc que s’inicien des del llac Victòria.
Ens sorprendrem amb els paisatges muntanyosos del Bosc Impenetrable de Bwindi, llar de l’impressionant i poderós goril·la de muntanya.

En definitiva, un viatge al cor del continent i l’essència africana.

DIA 1
Barcelona – Entebbe

Presentació als taulells de facturació de Qatar Airways de la T1 de l’aeroport de Barcelona per sortir en el vol QR142 de les 21.55 hores a Entebbe via Doha. Nit a l’avió.

DIA 2
Entebbe

Arribada a l’Aeroport Internacional d’Entebbe a les 14.10 hores, ciutat ubicada a la vora del llac Victòria. Tràmits d’immigració i trasllat a la ciutat. Aprofitarem el dia per visitar Kasenyi Village, petit reducte de pescadors ubicat al llac Victòria així com el conegut Jardí Botànic d’Entebbe. Allotjament al Precious Guesthouse o similar. Sopar a l’hotel.

DIA 3
Entebbe – Ziwa – Murchion Falls NP

Després d’esmorzar, sortirem cap al Santuari de Rinoceronts de Ziwa, a Nakitoma, ubicat a unes 4 hores en ruta en direcció al nord del país. Creada amb l’objectiu de re introduir el rinoceront al país, és l’únic lloc d’Uganda on es pot observar aquest animal en el seu hàbitat natural. Realitzarem una caminada juntament amb un guia local a la recerca dels rinoceronts i, després de la visita, ens dirigirem cap a Masindi on tindrem el dinar. A la tarda, ens dirigirem cap al nostre lodge, dins del Parc Nacional de Murchison Falls. Allotjament al Pakuba Safari Lodge o similar. Pensió completa.

DIA 4
Murchison Falls NP

El Parc Nacional de Murchison Falls és un cant als sentits. Un paradís on podrem veure gran quantitat de mamífers i famílies de depredadors, així com aus aquàtiques de tota mena. A primera hora del matí, ens dirigirem cap al riu Nil per arribar fins a la ribera nord del parc, on farem un safari. El paisatge és d’una bellesa extraordinària i farcida de fauna. Entre les espècies més significatives destaquen els elefants i les girafes de Rhodschild, lleons, búfals, oribís, bosbok, hienes clapejades i lleopards. Dinarem al lodge i, a la tarda, remuntarem el riu Nil amb vaixell fins a la base de les cascades Murchison. Durant la ruta podrem observar hipopòtams, cocodrils de grans dimensions i elefants, així com gran quantitat d’espècies d’aus com la grua goliat, el pelican, el martí pescaire, i si tenim sort, el curiós “pic de sabata “o Shoebill. El vaixell s’aturarà a uns metres de l’anomenada Caldera del Diable, on el Nil cau des d’una alçada de 40 metres. Retorn al lodge. Allotjament al Pakuba Safari Lodge o similar. Pensió completa.

DIA 5
Murchison  Falls NP – Hoima

Després de l’esmorzar, gaudirem dels nostres darrers moments a Murchison Falls i prosseguirem la nostra aventura cap a Hoima (unes 3-4 hores en ruta; 140 km aprox.). Situada al regne de Bunyoro-Kitara i a uns 30 kms de les ribes del Llac Albert, Hoima és una ciutat molt agradable que ha crescut molt en els darrers anys. Visitarem la petita vila de pescadors de Kibiro, a la vora del Llac Albert, on realitzarem activitats amb la població local. Coneixerem la vida quotidiana i podrem veure com extreuen la sal filtrant la terra, a més de visitar les aigües termals de la zona produïdes per l’activitat volcànica. Dinarem en aquesta comunitat de pescadors, on gaudirem del peix fresc del Llac. Un cop finalitzada la jornada, ens dirigirem de nou a Hoima, on passarem la nit. Allotjament a l’Hoima Cultural Lodge o similar. Pensió completa.

DIA 6
Hoima– Kibale NP

Després d´esmorzar, sortirem en direcció al Parc Nacional de Kibale (unes 4 hores en ruta; 200 km aprox). Durant aquesta etapa del viatge passarem per la zona pantanosa de Bigodi, on viuen 8 espècies de primats entre els quals destaquen el còlobs blanc i negre. A més, podrem contemplar un gran nombre de mamífers, més de 200 espècies d’aus entre les quals destaca el gran turac blau, infinitat de rèptils i una incomptable varietat d’arbres i matolls. Allotjament al Chimpanzee forest guest House o similar. Pensió completa.

DIA 7
Kibale NP – Queen Elizabeth NP

Esmorzarem molt aviat i ens dirigirem cap al centre de visitants del Parc Nacional Bosc de Kibale per rebre una xerrada informativa abans de començar el trekking dels ximpanzés. Kibale National Park és conegut per albergar una de les poblacions de ximpanzés més importants del planeta, encara que el bosc també és llar per a altres primats com el còlob vermell i el mangabei de galtes grises. Un cop feta l’activitat, ens dirigirem al Parc Nacional de Queen Elizabeth. Allotjament al Buffalo Lodge o similar. Pensió completa.

DIA 8
Queen Elizabeth NP

El Parc Nacional de Queen Elizabeth és una de les destinacions més populars del país. Els seus ecosistemes (que inclouen sabana i bosc humit) i la seva diversa fauna tenen part de culpa. Els visitants, a més, tindran nombroses oportunitats per conviure amb les comunitats locals. A primera hora, i després d’un esmorzar lleuger, farem un safari a l’àrea de Kasenyi o a la península de Mweya. Durant aquest trajecte podrem observar elefants, lleons, búfals a més d’infinitat d’aus. A la tarda, farem un safari amb barca pel canal de Kazinga. Aquest canal natural de 32 quilòmetres de longitud connecta el llac George i el llac Edward que, alhora, és la frontera natural amb República Democràtica del Congo. El viatge pel Kazinga serà una de les experiències més gratificants dels nostres dies de safari. Podrem observar hipopòtams, elefants, búfals, antílops i grans quantitats d’aus aquàtiques. Allotjament al Buffalo Lodge o similar. Pensió completa.

DIA 9
Queen Elizabeth NP – Ishasha

Després d’esmorzar sortirem cap a Ishasha, al sector sud del Parc Nacional de Queen Elizabeth (unes dues hores i mitja de ruta). Es tracta del sector més remot del parc, caracteritzat per acollir diferents hàbitats; des del bosc de sabana a la zona pantanosa del llac Edward, tots ells permeten gaudir d’una gran varietat de fauna salvatge. Una de les peculiaritats del parc és el Fig Tree (una de les moltes espècies de ficus). A causa de la peculiar estructura d’aquests arbres, els lleons tenen per costum pujar-hi, resguardar-se del sol i descansar durant les hores més caloroses del dia. Rastrejar els lleons serà un dels objectius principals d’aquest dia. Allotjament a Enjojo Lodge o similar. Pensió completa.

DIA 10
Ishasha – Bwindi NP

Al matí, després d’esmorzar, sortirem cap a un dels sectors del Parc Nacional del Bosc Impenetrable de Bwindi. Durant el recorregut, gaudirem d’unes panoràmiques increïbles i notarem el canvi de la natura del terreny fins arribar a l’increïble paisatge selvàtic del bosc impenetrable de Bwindi, un dels darrers refugis del goril·la de muntanya. Ens dirigirem al lodge per descansar i preparar-nos per a l’experiència única que viurem el dia següent. Allotjament depenent del sector que ens assigni UWA, previst Rushaga Gorilla lodge o similar. Pensió completa.

DIA 11
Bwindi NP – Nit Bunyonyi Lake

Bwindi National Park és el bosc humit per excel·lència. Aquest remot lloc que respira entre boires acull mig miler de goril·les de muntanya, la meitat de la població mundial. Un paradís per veure els famosos goril·les de muntanya d’Uganda. Després d’esmorzar, ens traslladarem al centre de visitants del Parc Nacional Bosc Impenetrable de Bwindi per rebre una xerrada detallada abans de fer el trekking. En primer lloc, serem assignats a un dels grups/famílies de goril·les que estan habituats a la presència humana i rebrem una xerrada informativa per part del guia del parc nacional, que ens acompanyarà a la nostra caminada.
Els guies i rangers del parc són extremadament professionals, i ens informaran detalladament sobre les regles i comportament que hem de seguir tant durant la caminada com durant el temps que romanguem observant els goril·les.
La durada del trekking determinarà on menjar; per aquest motiu, portarem menjar tipus pícnic per poder-ho fer durant l’activitat si ens agafa de camí.
Després del rastreig de goril·les a Bwindi o a Mgahinga, ens dirigirem cap a Llac Bunyonyi on passarem la nit. Allotjament al Birdnest Resort o similar. Pensió completa.

El tracking dels goril·les dependrà del sector on UWA (Uganda Wildlife Authority) ens concedeixi el permís per fer l’activitat. En cap cas és una cosa que puguem decidir, així que podrà ser a qualsevol dels diferents sectors del Bwindi N.P o al Mgahinga National Park (Buhoma, Ruhija, Nkuringo, Rushaga o Mgahinga).
Uwa es reserva el dret de modificar, canviar o assignar aquests permisos a qualsevol dels sectors esmentats, ja sigui per overbooking o per les raons que ells entenguin per gestionar-los, fins i tot encara que això representi en alguns casos haver de separar passatgers del mateix tour.

DIA 12
Bunyonyi – Lake Mburo NP

Esmorzarem d’hora i sortirem cap al Parc Nacional del Llac Mburo (unes 5-6 hores en ruta). Travessarem les muntanyes de Kigezi i passarem per la ciutat de Mbarara abans d’arribar al nostre lodge al Parc Nacional del Llac Mburo. El Llac Mburo NP està ubicat a la regió d’Ankhole, a 1.800 metres sobre el nivell del mar. Lloc conegut pel seu bestiar de llargues cornamentes, el paisatge de sabana i els diferents llacs que el poblen, és un refugi ideal per a herbívors i per a més de 300 espècies d’aus. Es tracta d’un petit Parc Nacional, però no per això menys interessant, on podrem albirar animals que no podrem observar a altres parcs del país. Després de dinar sortirem a la recerca de zebres, topis, búfals, antílops i girafes, entre d’altres. Allotjament al Rwakobo Rock Cottages o similar. Pensió completa. 

DIA 13
Lake Mburo – Entebbe

Al matí, després d’esmorzar, ens dirigirem a Entebbe. Dinar en un restaurant. Trasllat a l’aeroport.Sortida en el vol QR1384 de les 17.15 hores via Doha. Nit a l’avió.

DIA 14
Entebbe – Barcelona

Arribada prevista a l’aeroport de Barcelona a les 06.40 hores. Recollida d’equipatges i fi dels nostres serveis.

Horaris, allotjament i itinerari definitius a la documentació de viatge.

Serveis

Bitllets d’avió

Assegurança ampliada

Transport a Land Cruiser

Pensió completa

Visites definides a l’itinerari

Acompanyant de Promoviatges i guia

Allotjament

No inclosos

Visat

Sopar del primer i últim dia i begudes als àpats

Extres de caràcter personal

Propines

Serveis no esmentat com a inclòs

4.995€

Preu total

Preu base per persona en habitació doble

+495€ taxes aèries

-145€

Compra
anticipada

Descompte aplicable quan es contracta el viatge com a mínim 60 dies abans de la sortida.

-145€

Pagament
total

Descompte aplicable quan es contracta el viatge dins el termini de compra anticipada i es fa el pagament total de l’import.

-25€

Fidelitat

Descompte de 25€ al comprar el teu tercer viatge del catàleg exclusiu de Promoviatges, acumulable a totes les promocions.

TERMES I CONDICIONS

Suplement habitació individual +650€.

Entrada per veure els primats +900€.

Asseguraça anul·lació i ampliació cobertures d’assistència +125€.

Visat +50€.

Condicions garantides amb una participació mínima de 15 persones.

Notes importants

Aquest viatge es fa en vehicles 4×4, per això els seients seran rotatius.

Promoviatges dissenya amb deteniment cadascuna de les rutes que ofereix, adaptant-se en tot moment a les necessitats del viatger. Tot i això, a causa de les particularitats del país, és possible que aquests itineraris puguin patir variacions en el seu recorregut i llocs a visitar. Les condicions meteorològiques canviants, l’estat de la xarxa de carreteres poden modificar tant alguns dels horaris previstos com el traçat de la ruta.

Sanitat i vacunes

Promoviatges recomana consultar un metge especialista o dirigir-se als organismes sanitaris oficials abans de marxar cap a destins africans. Els professionals sanitaris ens oferiran consells generals sobre salut i higiene en ambients tropicals, així com assessorament específic per a la zona concreta on transcorre la nostra ruta.

La planificació de les consultes i les possibles vacunacions és responsabilitat del viatger.

Important: Per fer aquest viatge cal tenir la vacuna de la febre grogue.

Requisits

Visat per a Uganda: El visat d’entrada senzill té un cost de 50€ per persona i és necessari per als ciutadans de tots els països que requereixen visats als ciutadans ugandesos (principi de reciprocitat). El visat s’ha d’obtenir en línia a https://visas.immigration.go.ug/, sol trigar des d’unes hores a diversos dies.

Taxes aèries a reconfirmar 30 dies abans de la sortida.

Reserves forma de pagament: Pagament d’un 25% del total com a dipòsit. El pagament de la resta caldrà fer-lo 40 dies abans de la sortida. Els viatgers que s’acullin al descompte de pagament total, disposaran de 3 dies laborables per a realitzar-lo, des de la formalització de la reserva anticipada.

Reserves online: Pagament d’un 25% del total com a dipòsit, sigui quina sigui la tipologia del viatge. La resta del pagament es realitzarà 40 dies abans de la sortida.

Requisits Passaport amb vigència. El nom i cognoms de la reserva han de coincidir amb els del passaport. És necessari fer arribar una còpia del passaport a la nostra oficina.

Podeu veure les condicions generals completes en el següent link: Condicions Generals.

Dates i llocs de recollida

DATES DE SORTIDA

17/03/2024

PUNTS DE RECOLLIDA

Aquest viatge no té servei de recollida

Per a més informació