Saltar al contenido

Uganda,
safari Twiga

A mida

Sortides regulars
-14 dies-

Des de 2.140€

Itinerari

Uganda, denominada per Winston Churchill com «La Perla d’Àfrica», és un país situat a la regió dels Grans Llacs. El país acull, entre altres meravelles, les mítiques fonts de Nil Blanc, que s’inicien des del llac Victòria. La nostra ruta comença viatjant cap al nord del país seguint els passos del Nil. Abans d’arribar als parcs més coneguts d’Uganda, pararem a la reserva de Ziwa, únic lloc en aquest país per poder observar el rinoceront blanc.

Els Parcs de Murchison Falls, Kibale i Queen Elizabeth ens mostraran la rica fauna del país combinada amb uns espectaculars paisatges que no ens deixaran indiferents. Ens sorprendrem amb els paisatges muntanyencs del Bosc Impenetrable de Bwindi, llar de l’impressionant i poderós goril·la de muntanya, però també dels entranyables Batwa.

Abans del nostre retorn a Entebbe passarem pel territori de l’ètnia Nyankole, coneguts ramaders a la zona. En definitiva, un viatge a cor del continent i a l’essència africana.

DIA 1
Barcelona – Entebbe

Vol internacional a Entebbe.

DIA 2
Entebbe

Arribada a l’Aeroport Internacional d’Entebbe, ciutat situada a la vora de l’estany Victòria. Recepció per part del nostre personal i trasllat a l’hotel. Allotjament en Precious Guest House o similar.

DIA 3
Entebbe – Ziwa – Murchion Falls NP

Després de l’esmorzar sortirem cap al Santuari de Rinoceronts de Ziwa, en Nakitoma, situat a unes 4 hores en ruta en direcció a nord de país. Creada amb l’objectiu de reintroduir el rinoceront a Uganda, és l’únic lloc d’Uganda on els rinoceronts poden ser observats en el seu hàbitat natural. Farem una caminada juntament amb un guia local de parla anglesa a la recerca dels rinoceronts i, després de la visita, ens dirigirem cap a Masindi on prendrem el dinar. Continuarem el nostre viatge cap al nostre lodge, dins el Parc Nacional de Murchison Falls, on tindrem la resta del dia lliure. Allotjament a Pakuba Safari Lodge o similar.

DIA 4
Murchison Falls NP

El Parc Nacional de Murchison Falls és un cant als sentits. Un verger on podrem veure gran quantitat de mamífers i famílies de depredadors, així com aus aquàtiques de tot tipus. A primera hora del matí ens dirigirem cap al riu Nil per arribar fins a la ribera nord de parc, on farem un safari (en cas que estiguem allotjats a la ribera sud, haurem de prendre un ferri per creuar el riu). El paisatge és d’una bellesa extraordinària i està plena de fauna. Entre les espècies més significatives destaquen les grans bandades d’elefants i de girafes de Rhodschild, lleons, búfals, antílops de Jackson, oribíes, antílops jeroglífic o bosbok, hienes clapejades i lleopards. Prendrem el dinar al lodge i, a la tarda, remuntarem el riu Nil amb vaixell fins a la base de les cascades Murchison. Durant la ruta podrem observar
hipopòtams, cocodrils de grans dimensions i elefants, així com gran quantitat d’espècies d’aus com la grua goliat, pelicans, abellerols, blauet, calat, corb marí i, si tenim sort, l’esmunyedís i curiós «pic de sabata» o shoebill. En aquest trajecte ens acompanyarà un guia local de parla anglesa. El vaixell s’aturarà a uns metres de l’anomenada «Caldera del Diable», on el Nil cau des d’una altura de 40 metres. En aquest punt deixarem el vaixell i iniciarem una caminada guiada, d’aproximadament una hora, fins a la part alta de les cascades Murchison. Podrem observar des de molt més a prop l’espectacular bellesa d’un dels cabals d’aigua naturals més poderosos de la terra. El nostre vehicle ens estarà esperant en aquest punt per traslladar-nos de tornada al lodge (uns 25 minuts en ruta aproximadament). Allotjament a Pakuba Safari Lodge o similar.

DIA 5
Murchison  Falls NP – Hoima

Després d’esmorzar, gaudirem dels nostres últims moments a Murchison Falls i prosseguirem la nostra aventura cap a Hoima (unes 3-4 hores en ruta; 140km aprox.). Hoima és una ciutat molt agradable que ha crescut molt en els últims anys. Forma part del regne de Bunyoro-Kitara (Bañoro) i es troba a uns 30km de les ribes del Llac Alberto. Precisament, l’activitat principal que realitzarem aquí serà la visita a la petita Vila de pescadors de Kibiro a la vora del Llac Alberto. El nostre pas per Kibiro el dedicarem a dur a terme activitats amb la gent local en la qual ens acompanyarà un guia local de parla anglesa. Coneixerem la seva vida quotidiana: podrem veure com extreuen la sal filtrant la terra i visitarem els hotsprings que hi ha a la zona i que es produeixen pel fet que és zona volcànica. Menjarem en aquesta comunitat de pescadors on tindrem l’oportunitat de gaudir del peix fresc del Llac Alberto. Tornarem després de la visita de Kibiro de nou a Hoima on ens allotjarem. Allotjament a l’Hoima Cultural o Hotel Local similar.

DIA 6
Hoima – Kibale NP

Després d’esmorzar, sortirem en direcció al Parc Nacional de Kibale (unes 4 hores en ruta; 200 km aprox.). Durant aquesta etapa del viatge podrem visitar el Santuari de la zona pantanosa de Bigodi, batejat amb el mateix nom. El Santuari compta amb 8 espècies de primats entre els quals destaquen el black and white colobus, xarxa colobus, mangabey, xarxa tail, vervet, i l’Hoest, un gran nombre de mamífers, més de 200 espècies d’ocells entre les quals destaquen el great blue turaco, infinitat de rèptils i una incomptable varietat d’arbres i arbustos. El guia que ens acompanyarà serà local de parla anglesa. Allotjament al Chimpanzee Forest Guest House o similar.

DIA 7
Kibale NP – Queen Elizabeth NP

Esmorzar i sortida cap al centre de visitants del Parc Nacional Bosc de Kibale per a una xerrada informativa abans de començar el trekking dels ximpanzés si tenim el permís de ximpanzés al matí; en el cas de tenir-lo a la tarda, dedicarem el matí a fer una visita als cràters de Ndali. Kibale National Park, és conegut per albergar una de les poblacions de ximpanzés més importants del planeta. El bosc també és llar per a altres primats com el mico I’hoestes, el colobo vermell, el cercopiteco blau, el cercopiteco de cua vermella i el mangabey de galtes grises. Menjar i, a continuació, sortirem cap al Parc Nacional de Queen Elizabeth. Check-in a l’allotjament i temps de relax. Allotjament en l’Enganzi Lodge o similar.

DIA 8
Queen Elizabeth NP

El Parc Nacional de Queen Elizabeth és un dels destins més populars del país. Els seus ecosistemes (que inclouen sabana i bosc humit) i la seva diversa fauna tenen part de culpa. Els visitants, a més, tenen nombroses oportunitats per a conviure amb les comunitats locals. A primera hora, i després d’un desdejuni lleuger, farem un safari cap a l’àrea de Kasenyi o en la península de Mweya. Durant aquest trajecte podrem observar elefants, water bucks, lleons, búfals, kobs d’Uganda, a més d’infinitat d’ocells. A la tarda farem un safari amb barca pel canal de Kazinga en la qual ens acompanyarà un guia de parla anglesa. Aquest canal natural de 32 quilòmetres de longitud connecta el llac George i el llac Edward que, al seu torn, és la frontera natural amb República Democràtica del Congo. El viatge pel Kazinga serà una de les experiències més gratificants dels nostres dies de safari: podrem veure hipopòtams, elefants, búfals, antílops i quantitats d’ocells aquàtics. Allotjament en l’Enganzi Lodge o similar.

DIA 9
Queen Elizabeth NP – Inshasha

Després d’esmorzar, sortirem cap a Ishasha, en el sector sud del Parc Nacional de Queen Elizabeth (unes dues hores i mitja de ruta). Es tracta del sector més remot del parc, caracteritzat per una varietat d’hàbitats. Existeix un bosc de sabana i una zona pantanosa, en els voltants del llac Edward, que mantenen la varietat de la fauna salvatge. Una de les peculiaritats d’aquest parc és el Fig Tree (una de les moltes espècies de ficus). A causa de la peculiar estructura d’aquests arbres, els lleons tenen per costum pujar a ells, resguardar-se del sol i descansar durant les hores més caloroses del dia. Rastrejar als lleons serà un dels principals objectius d’aquest dia. Allotjament en Ishasha Jungle o similar.

DIA 10
Inshasha – Bwindi NP

Al matí, després d’esmorzar, sortirem cap a un dels sectors del Parc Nacional del Bosc Impenetrable de Bwindi. Durant el recorregut gaudirem d’un increïble paisatge; veurem com progressivament va canviant fins a arribar a l’increïble paisatge selvàtic del bosc impenetrable de Bwindi, un dels últims refugis del goril·la de muntanya. Arribada al Lodge. Allotjament depenent del sector que ens assigni UWA.

DIA 11
Bwindi NP (nit a Bunyonyi)

Bosc humit per excel·lència, aquest remot lloc que respira entre boires acull a mig miler de goril·les de muntanya, la meitat de la població mundial. Un paradís per a veure als famosos goril·les de muntanya d’Uganda. Després d’esmorzar, trasllat d’uns 10 minuts al centre de visitants de Parc Nacional Bosc Impenetrable de Bwindi per a rebre una xerrada detallada abans de sortir per a fer el trekking dels goril·les de muntanya. En primer lloc, serem assignats a un dels grups/famílies de goril·les que estan habituats a la presència humana i rebrem una xerrada informativa per part del guia del parc nacional, que ens acompanyarà en la nostra caminada. Els guies i rangers del parc són extremadament professionals, i ens informaran detalladament sobre les regles i comportament que hem de seguir tant durant la caminada com durant el temps que romanguem observant als goril·les. La durada del trekking determinarà on menjar; per aquest motiu, portarem menjar tipus pic-nic per a poder fer-ho durant l’activitat si ens agafa de camí. Després del rastreig de goril·les en Bwindi o en Mgahinga, sortirem cap a Llac Bunyonyi on passarem la nit.

Important: El trecking dels goril·les dependrà del sector on UWA ens concedeixi el permís per dur a terme l’activitat, en cap cas és una cosa que puguem decidir, podrà ser en qualsevol dels diferents sectors de l’Bwindi NP o al Mgahinga National Park (Buhoma, Ruhija, Nkuringo, Rushaga o Mgahinga). UWA es reserva el dret de modificar, canviar o assignar aquests permisos en qualsevol dels sectors esmentats, sigui per overbooking o per les raons que ells entenguin per gestionar-los, fins i tot encara que això representi en alguns casos haver de separar passatgers del mateix tour. Allotjament al Lake Bunyonyi Rock Resort o similar.

DIA 12
Bunyonyi – Llac Mburo NP

Esmorzar i sortirem cap al Parc Nacional del Llac Mburo (unes 5-6 hores en ruta). Travessarem les muntanyes de Kigezi i passarem per la ciutat de Mbarara abans d’arribar al nostre lodge al Parc Nacional del Llac Mburo. El Llac Mburo N.P està situat a la regió d’Ankhole a 1800 metres sobre el nivell de la mar. Un lloc conegut pel seu bestiar de llargues cornamentas, el seu paisatge de sabana i els diferents llacs que el poblen. Ho converteixen, així mateix, en un refugi ideal per a herbívors i per a més de 300 espècies d’ocells; és sens dubte un petit Parc Nacional, però no per això menys interessant i popular on podrem albirar animals que no podrem observar en altres parcs i zones del país. Dinarem i sortirem a la cerca de zebres, topis, elands, búfals, antílops i girafes, entre d’altres. Allotjament en el Rwakobo Rock Cottages o similar.

DIA 13
Llac Mburo NP – Entebbe – Tornada

Al matí, després del desdejuni, gaudirem del fantàstic paisatge i de l’albirament de la infinitat d’herbívors, entre els quals destaca l’eland i les zebres. Tornarem al lodge per a desdejunar i, a continuació, sortirem cap a l’aeroport d’Entebbe per al seu vol de sortida (aprox. unes 5-7 hores en ruta). Abans d’arribar a l’aeroport, parada en la línia de l’Equador per a fer fotos i menjar. Depenent de l’horari del nostre vol, podrem gaudir d’un day usi en Entebbe i això ens permetrà endreçar-nos i acabar de preparar les maletes abans de prendre el nostre vol de retorn.

DIA 14
Arribada a destinació internacional

Vol internacional de retorn a casa. Fi dels nostres serveis.

IMPORTANT
Itinerari genèric, aquest pot variar en la seva forma per necessitats del viatge, sense afectar el seu contingut.

Serveis

Trasllats de de l’aeroport

Creuers, vaixells i ferris previstos

Transport 4×4 amb guia

Entrades a parcs, safaris, creuers i activitats de l’itinerari

Guies locals de parla anglesa

Allotjament

No inclosos

Bitllets d’avió

Assegurança de viatge

Extres de caràcter personal i propines

Visat d’entrada (50$ per persona)

Àpats del primer dia i sopar de l’últim

Serveis no esmentats com inclosos

Begudes

Permisos per visitar els ximpanzés i goril·les

Des de 2.140€

Preu base

Preu base per persona en habitació doble

TERMES I CONDICIONS

Vols, assegurança d’anul·lació i per Covid +990€.

Permisos per visitar els primats +900$ +10€.

Suplement habitació individual +310€.

PCR de sortida a pagar en destí, 120 USD per persona.

Preus amb un grup mínim 4 de persones. Per a menys de 4, consulteu preu. Grup máxim 12 persones.

Els allotjaments i tipus d’habitació són de categoria estàndar. Recomanem al viatger que es responsabilitzi de comprovar els allotjaments per si vol sol·licitar alguna millora de categoria.

ENTEBBE – Precious Guest House o similar.
MURCHISON FALLS – Pakuba Safari Lodge o similar.
KIBALE – Chimpanzee Forest Guest House o similar.
QUEEN ELIZABETH NP – Enganzi Lodge o similar.
BWINDI NP – Dependrà del sector on ens assignin la visita als goril·les.
BUNYONYI – Lake Bunyonyi Rock Resort o similar.

Dates de sortida

Sortides regulars
Consulta'ns les dates de sortida

Aquesta és una de les nostres propostes de viatge, però n’hi ha moltes més!
Explica’ns la teva idea i nosaltres dissenyarem l’itinerari per tu,
adaptant-nos als teus gustos i necessitats.

Per a més informació